JaapTech Aanhangwagens

Verkoop van een breed aanbod aanhangwagens, caravan onderhoud en inbouw accesoires, montage en inbouw camper accessoires.

Caravan onderhoud

Caravan onderhoud is nu eenmaal noodzakelijk om je trotse bezit in optimale staat te houden. Je wilt immers lang van je caravan kunnen genieten en op vakantie gaan met een zeker gevoel, wetende dat je caravan veilig en comfortabel is. Ook als je, je caravan een jaar niet gebruikt hebt is het allerminst vanzelfsprekend dat deze niets geleden heeft. Caravans die buiten staan hebben veel te lijden onder de invloed van de elementen. Zelfs in de garage kunnen kou en hitte schade veroorzaken. Metalen onderdelen kunnen uitzetten en krimpen, hetgeen tot scheurtjes in de kunststof delen van de caravan kan leiden. Ook de kitlagen kunnen op die manier gaan werken, hetgeen tot een slechtere isolatie en zelfs tot lekkages kan leiden. Het dode gewicht van je caravan belast bovendien het onderstel en de banden. Dit laatste kan juist bij langdurige stilstand allerlei problemen veroorzaken. Het is dan ook belangrijk je caravan regelmatig op gebreken te controleren en goed te (laten) onderhouden. JaapTech is het adres voor caravan onderhoud in de regio Krimpen, Capelle, Nieuwerkerk, Lekkerkerk en Ouderkerk.

Caravan onderhoud, doe de check

Bent je van plan er met de caravan op uit te trekken, kijk deze dan ruim van te voren goed na. Niets is immers zo vervelend als om onderweg met onvoorziene schade of pech te moeten afhaken. Een caravan staat immers voor het gevoel van ultieme vrijheid, de vrijheid om erop uit te trekken en om het even waar je huisje neer te kunnen zetten. Met de caravan achter je aan op naar de vertrouwde camping in Frankrijk, of naar de natuur in Scandinavië, of juist het avontuur opzoeken in Oost-Europa. Dat gevoel van vrijheid wordt het beste beleefd zonder knagend gevoel over achterstallig of onvoldoende onderhoud. Wil je zeker zijn van een goed werkende caravan, heb je schade of zie je dat er caravan onderhoud nodig is, neem dan contact op met JaapTech. Onze deskundige en snelle service zorgt ervoor dat je snel weer de weg op kunt, zonder zorgen. Je caravan is er immers om het vakantieplezier te vergroten en niet om het te bederven. We zijn gemakkelijk te bereiken van uit Ouderkerk, Lekkerkerk, Nieuwerkerk, Krimpen en Capelle en zorgen ervoor dat jouw caravan prima onderhouden wordt en blijft.

Waar moet je op letten?

Officiële normen voor caravan onderhoud bestaan in Nederland niet, zo is er ook geen officiële keuring. Deskundige organisaties, zoals FOCWA, raden aan je caravan elke twee jaar voor een onderhoudsbeurt aan te bieden bij een garage. Zowel gebruik als stilstand kunnen tot gebreken leiden die, zeker als onderhoud te lang wordt uitgesteld, tot echte schade of zelfs gevaarlijke situaties kunnen leiden. Natuurlijk kun je zelf de nodige uren in dit onderhoud steken, maar het is toch echt aan te raden je caravan door een deskundige garage te laten nakijken en onderhouden.

Onderhoud door een professionele monteur

Laat je, je caravan professioneel onderhouden en controleren, dan kun je daarvoor terecht bij JaapTech. Onze deskundige monteur controleert dan zaken als het onderstel, koppeling, banden (spanning en profiel) en natuurlijk de remmen. Ook is het belangrijk om de opbouw regelmatig te laten controleren. Daarbij gaat het onder andere om de vraag of de vloer, de raambubbels en de rest van de ombouw nog voldoende isolatie bieden. Hierbij worden ook de kitlagen gecontroleerd om zo schade door bijvoorbeeld een lekkage voor te zijn. Ook zonder lekkage kan er vocht in je caravan trekken. Het is dan ook belangrijk om te controleren of het niet te vochtig is binnen de caravan, vocht kan ook tot schade leiden (bijvoorbeeld bij bevriezing) en is bovendien een ideale voedingsbodem voor schimmels. Tot slot is ook de controle van de elektrische installatie en de gasinstallatie van groot belang voor je eigen veiligheid. In veel caravans hebben een gasaansluiting, waarmee gekookt wordt, maar waarop ook de verwarming en de koelkast zijn aangesloten. Een goede controle op lekkages is echt van levensbelang. Hetzelfde geldt voor de bekabeling van de elektrische installatie, waarop onder andere de verlichting en andere elektrische toepassingen zijn aangesloten. Met andere woorden, er komt heel wat kijken bij caravan onderhoud.

Het voordeel van JaapTech

Wij werken uitsluitend met deskundige monteurs die alleen kwaliteitsonderdelen gebruiken die aan alle nationale en internationale regels voldoen. Caravan onderhoud door JaapTech is dus een garantie voor kwaliteit. Klanttevredenheid en service staan bij ons dan ook hoog in het vaandel. Bovendien kunnen we je ook alles vertellen over leuke accessoires waarmee je, je caravan nog comfortabeler kan maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van zonnecellen voor op het dak van je caravan? Naast een goede kwaliteit en snelle service, weet JaapTech u ook een scherpe prijs te bieden. JaapTech is centraal gelegen in de regio Lekkerkerk (Ouderkerk, Nieuwerkerk, Capelle en Krimpen) van waaruit wij een groot gebied kunnen bediengen. Stap eens binnen of neem contact met ons op voor deskundig advies op maat.

Vlemmix-aanhangwagens-logo
weijer-logo
stema-logo
007-hulco
005-brenderup
003-Anssems
002-Saris
RoVa